ÁLLÁSKERESŐK ADATAIVAL ÉLT VISSZA

bilincs

Többször felhívta a figyelmet a NAV a személyi jövedelemadó-bevallással trükköző csalókra. Egy csalót most három év letöltendő szabadságvesztésre ítélt a Székesfehérvári Járásbíróság. A férfi magánszemélyek adatait felhasználva, nevükben jogosulatlanul igényelt vissza személyi jövedelemadót.

Az ügyben a NAV közép-dunántúli pénzügyi nyomozói nyomoztak költségvetési csalás és hamis magánokirat felhasználása miatt.
A Fejér megyei férfi módszerével személyenként százezer forint alatti összegeket igényelt vissza. Saját maga állította ki a hamis adóbevallásokat, csalárd módon megszerezve „áldozatai” személyes adatait: interneten hirdetett külföldi álláslehetőséget, a jelentkezőktől pedig elkérte személyes adataikat.
Az ítélet szerint ezzel a módszerrel az elítélt összesen 216 hamis adóbevallást nyújtott be, és összesen 20 millió forintot igényelt vissza. Szerencsére ennek csak töredékét kapta meg az általa nyitott bankszámlára, mivel a NAV-nak időben feltűnt a csalás.
A Székesfehérvári Járásbíróság a férfit bűnösnek találta, és tettéért halmazati büntetésül három év letöltendő börtönbüntetésre és négy év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte.
Érdemes továbbra is jól megfontolni azt, hogy kinek adja meg az ember a személyes adatait! Az ilyen esetekben ugyanis előfordulhat, hogy nem csak a költségvetést lopják meg – mint ahogy az adóbevallásos csaló is tette -, hanem az is kárt szenved, aki nem bánt körültekintően a saját adataival.

hír forrása:

http://nav.gov.hu/nav/sajtoszoba/hirek/Harom_ev_borton_a_csa20151215.html

Kedves Olvasó! Ha hozzászólást írsz, akkor azt kulturált hangnemben tedd! Tartózkodj a – cégeket, személyeket – sértő, rágalmazó beírásoktól, mivel azok esetleges jogi következményei téged terhelhetnek! Köszönöm! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.