ÁLLÁSKERESŐ ŐRÖKET VERT ÁT, MOST A RENDŐRSÉG KÖRÖZI

.

Felháborító, amikor valaki a már amúgy is padlón levő, gyakran napi megélhetési gondokkal küzdő álláskeresőktől csal ki pénzt. Úgy tűnik, hogy ezt tette a képen látható úr is:

átverő

“A rendelkezésre álló adatok alapján a 42 éves őrbottyáni Elek Tibor 2011. november hónaptól kezdődően egy ismert kaszkadőr fiaként bemutatkozva jól fizető biztonsági őri, karbantartói és sofőri állást ígért a sértetteknek. Az ajánlat során közölte, hogy a munkának feltétele az erkölcsi bizonyítvány beszerzése, amelyben egy bizonyos összegért cserébe segítséget tud nyújtani. A férfi a pénz átvételét követően azonban nem tért vissza a sértettekhez, azok hiába várták őt.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a képen látható férfit felismeri, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, az hívja a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. kerületi Rendőrkapitányságot a 06 (1) 236-2800 telefonszámon, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es „Telefontanú” zöld számán (h-cs: 8-16, p: 8-13), illetve a 107 vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.
Kérik továbbá, hogy akik sérelmére a képen látható férfi hasonló módszerrel bűncselekményt követett el, tegyenek bejelentést a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. kerületi Rendőrkapitányság 1135 Budapest, Szabolcs u. 36. szám alatti épületében vagy a 061 (1) 236- 2800 telefonszámon.”

.

Hát ez van! 🙁 Én ebben az egészben azt tartom a legelszomorítóbbnak, hogy még mindig akadnak olyanok, akik bedőlnek egy ilyen – immár klasszikusnak számító – trükknek. Teszik ezt annak ellenére, hogy már nagyon sokszor,  rengetegen leírták a következő megfontolandó tanácsokat:
– Ha egy álláshirdetés túl szépnek tűnik ahhoz, hogy igaz legyen, az sajnos nem is az!
– Állásért előre – kérjék azt bármilyen indokkal – pénzt ne fizess!
– Fokozottan gyanakodj, még fokozottabban legyél elővigyázatos, ha nem irodában, hanem mindenféle vadregényes helyen – utcán, plázában, parkolóban…stb…- akar veled találkozni az állítólagos munkaadó!!

.

Kedves Olvasó! És te mit gondolsz erről a történetről?
(Ha hozzászólást írsz, akkor azt kulturált hangnemben tedd! Tartózkodj a – cégeket, személyeket – sértő, rágalmazó beírásoktól, mivel azok esetleges jogi következményei téged terhelhetnek! Köszönöm! 🙂 )

Idézett rész forrása: police.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.