A MENEKÜLTEKRE KUTYÁKAT ENGEDETT A BIZTONSÁGI ŐR?

harap

A Kisalföld.hu egyik jegyzetében olvastam, hogy egy biztonsági őr ráengedte a kutyákat az eső miatt (egy használaton kívüli raktárban) menedéket kereső migránsokra. Nem tudom, hogy igaz-e a hír vagy sem. Van egy olyan rossz érzésem, hogy sajnos akár igaz is lehet. 🙁 És ha  esetleg valóban megtörtént ez az eset, akkor csak reménykedem, hogy legalább gyerekek nem voltak ezek között a menekültek között.

Nem tudom, hogy  az őr – ha tényleg a cikkben leírtak szerint cselekedett – belegondolt-e abba, hogy a számára milyen következményei lehettek volna annak, ha valaki megsérül és ezért  eljárás  indul ellene? Vagy büszke volt a tettére, büszkén mesélte otthon a családjának, a gyerekeinek, a barátainak?

A XXI. században élünk, emberekre nem uszíthatunk csak úgy kutyákat… Nem kell szeretni a menekülteket – számomra is félelmetes  ez a végeláthatatlannak tűnő népvándorlás -, de ennek ellenére azért embernek kéne maradnunk!

.

A Kisalföld említette jegyzete itt olvasható:

http://www.kisalfold.hu/onlinejegyzet/az_ev_embere/2444947/

A kép forrása: www.szatmar.ro

.

Kedves Olvasó! És te mit gondolsz erről a hírről?

(Ha hozzászólást írsz, akkor azt gyűlölködés nélkül,  kulturált hangnemben tedd! Tartózkodj a – cégeket, személyeket – sértő, rágalmazó beírásoktól, mivel azok esetleges jogi következményei téged terhelhetnek! Köszönöm! 🙂 )

 

 

2 Responses to A MENEKÜLTEKRE KUTYÁKAT ENGEDETT A BIZTONSÁGI ŐR?

 1. Kolle Sándor szerint:

  Reménykedem,hogy nem igaz ! Kutyát hivatalosan csak arra kiképzett és vizsgázott személy tarthat az Őrhelyen. a kutyának is örzés védelemre kiképzettnek és vizsgázottnak kell lennie ! Olyan kutya amelyik nem részesült kiképzésben illetve nem vizsgázott az megkötve jelző ebként dolgozhat. A törvény kifejezetten tiltja a kutyák emberre való uszítását. Ha igaz a történet akkor a biztonsági őr több szabályt és törvényt is sértett !

 2. Debra szerint:

  Kutyát tilos emberre uszítani!

  Megjegyzem a homlokukra lett írva, hogy menekültek?
  Ha védett objektumban “szállásolták” el magukat akkor az őrnek kötelessége jelezni a műszakvezetőnek.
  Újabb megjegyzés. A jelző kutya is ugat, és gondolom az illetékteleneket ugatja!

  Ha a védett területen illetéktelenül tartózkodik valaki azt onnan el kell távolítani. Akár menekült, akár nem!

  Ne spilázzuk már agyon a dolgokat!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.