A BIZTONSÁGI ŐR ÖKÖLLEL ÜTÖTTE A NYOLCADIK KERÜLETI KORMÁNYABLAKNÁL AZ EGYIK ÜGYFELET?

sec2

Az Atv.hu azt írja, hogy pár nappal ezelőtt  a nyolcadik kerületi kormányablaknál szolgálatot teljesítő egyik biztonsági őr állítólag előbb “Takarodj!” “Rohadék!” „Zsidó!” és ehhez hasonló szavakkal, később pedig már ököllel is bántalmazta Jávor István korrupciókutatót.

Mivel nem voltam ott, így nem tudhatom, hogy mi, és hogyan is történhetett. Ezért inkább csak általánosságban írnám azt, hogy időnként azok az emberek is tudnak ám „furcsán” viselkedni, akikkel szemben a biztonságiaknak intézkedniük kell. Az securitys is csak ember, megviselheti egy-egy ilyen helyzet, de bármit is tapasztal, akkor sem vesztheti el az önuralmát. Az intézkedéseknél az öt alapelvet – jogszerűség, szükségesség, arányosság, szakszerűség, biztonságosság – be kell tartani!

.
És akkor visszatérve az eredeti történethez:

A  professzor  családi állapot igazolást szeretett volna kérni, de több nap egymás után  – zárás előtt két órával érkezve – nem kapott  sorszámot. Az ominózus napon szintén nem járt sikerrel. Mikor ezt kifogásolta, akkor szóváltás alakult ki, ezért kivezették az okmányiroda bejárata elé.
A vita még az utcán is folytatódott, majd Jávor elmondása szerint a biztonsági őr kétszer megütötte  őt ököllel: egyszer fejen, egyszer szájon.

Az Atv. megkérdezte az adott időben szolgálatot teljesítő diszpécsert, aki elismerte, hogy ő volt az, aki a hangoskodás nyomán próbálta megfékezni a nálánál lobbanékonyabb kollégáját, ám az utcára már nem tudott utána menni, hiszen nem hagyhatta el az őrhelyét. Emlékei szerint a szociológus hangosan ordibált, valamint rugdosta az ajtóüveget, és amikor azt hitték, hogy végre elment, még kétszer visszatért és belerúgott az ajtóba.

Olyat, hogy bárki is lezsidózta volna a háborgó ügyfelet, nem hallott, mondta a sorszámot osztó diszpécser, aki az ipari kamera felvételeinek megtekintését ajánlotta állításai ellenőrzése céljából.


A korrupciókutató nem tett feljelentést a rendőrségen, mert szerinte a kormánnyal vagy az önkormányzattal szerződéses viszonyban álló cég alkalmazottja úgyis csak egy szóbeli megrovást kapott volna az eljárás végén. Viszont a biztonsági cég azonnali hatállyal kirúgta  balhéba keveredő – a  kormányablaknál másodállásban dolgozó –  munkatársát.

Az atv.hu cikke itt olvasható: http://www.atv.hu/belfold/20150917-lezsidoztak-es-megvertek-a-professzort-a-kormanyablaknal

.

Kedves Olvasó! És te mit gondolsz az esetről?

(Ha hozzászólást írsz, akkor azt kulturált hangnemben tedd! Tartózkodj a – cégeket, személyeket – sértő, rágalmazó beírásoktól, mivel azok esetleges jogi következményei téged terhelhetnek! Köszönöm! 🙂 )

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.