61 MILLIÓ FORINTOT SIKKASZTOTT A PÉNZSZÁLLÍTÓ

bilincs

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség különösen nagy értékre elkövetett sikkasztás bűntette miatt emelt vádat egy 49 éves, pénzszállítóként dolgozó férfival szemben, aki a vád szerint a munkája során rábízott pénzből mintegy 61 millió forinttal nem számolt el, helyette a pénzt sportfogadásra költötte.

A férfi egy budapesti székhelyű pénzszállító cégnél dolgozott értékszállítói munkakörben.

A vád szerint a vádlott 2015.október 19. napján munkája során két pénzintézettől összesen mintegy 61 millió forintot vett át, amellyel nem számolt el munkaadója felé. A férfi a munkanap végén, az átvételi lapon – egyéb átvett értékek egyidejű leadása mellett – valótlanul azt nyilatkozta, hogy aznap a két pénzintézet nem kért pénzszállítást. A férfi a pénzt a táskájába rejtette, majd még aznap bement két budapesti lottózóba, ahol az elsikkasztott pénzzel sporteseményekre fogadott. A terhelt által elsikkasztott mintegy 61millió forint nem térült meg.

A kerületi ügyészség a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő férfit különösen nagy értékre elkövetett sikkasztás bűntettével vádolja, amely bűncselekmény törvény szerinti büntetési tétele két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés.

A Fővárosi Főügyészség közleményének a forrása: http://ugyeszseg.hu/wp-content/uploads/sajto12/2016/04/a-fovarosi-fouegyeszseg-sajtokoezlemenye-6.pdf

 

Kedves Olvasó!  Ha hozzászólást írsz, akkor azt kulturált hangnemben tedd! Tartózkodj a – cégeket, személyeket – sértő, rágalmazó beírásoktól, mivel azok esetleges jogi következményei téged terhelhetnek! Köszönöm! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.