A NŐI ŐRÖKET MEG KELL PISILTETNI?

Az őrök között nagyon kevés – mindössze kb. 10 százalék – a nő. A vagyonvédelmi cégek vezetői gyakran ezt azzal magyarázzák, hogy ők aztán nagyon szívesen alkalmaznák a gyengébbik nem tagjait, DE hát nincs mit tenni, a fránya megbízók azok, akik ragaszkodnak a férfiakhoz…

Az alábbi levél mintha nem teljesen ezt az állítást igazolná:

Levél: „Tavaly novembere óta nem tudok elhelyezkedni, bár pár hete felcsillant a remény, hogy esetleg mégis. Egy volt kollégám (akivel még évekkel ezelőtt dolgoztam együtt egy boltban biztonsági őrként) szólt, hogy van náluk üresedés, portást keresnek.

Gyorsan összekaptam magamat, berohantam az általa megadott címre, kerestem a biztonsági főnököt. Meg is találtam. Elmondtam neki, hogy mi okból keresem. Ő el is vette tőlem az önéletrajzomat, majd kedélyesen vagy egy órán át elbeszélgettünk. Teljesen azzal a tudattal távoztam tőle, hogy sikerült megszereznem az állást.

Így nagyon váratlanul ért az, hogy két nap múlva az említett ismerősöm felhívott, és közölte, hogy más, egy férfi lett a szerencsés kiválasztott.

A volt kollégámat se hagyta nyugodni a dolog. Nem értette, hogy miért is nem én lettem felvéve, ezért megkérdezte a főnökét.

Azt a választ kapta, hogy velem mint NŐVEL csak gond lenne. Például ha pisilnem kellett volna, akkor engem pisiltetni kellett volna, míg egy férfit nem. Ezt úgy kell érteni, hogy a portán (ahol szerettem volna elhelyezkedni) ott nincs WC, hanem át kell menni egy másik telekre, és arra az időre meg kéne szervezni a helyettesítésemet, hogy ne legyen felügyelet nélkül a terület. Egy férfinél (a főnök állítása szerint) ilyen probléma nincs, azok nem szöszmötölnek annyit a WC-n, mint mi nők! Arról nem is beszélve, hogy a férfiak nem is mindig mennek a WC-re, kisebb dolgaik elvégzésére jó nekik egy bokor is – mármint a főnökük szerint!”

Kedves Olvasó! És te mit gondolsz a levélben olvasottakról?
(Ha hozzászólást írsz, akkor azt kulturált hangnemben tedd! Tartózkodj a – cégeket, személyeket – sértő, rágalmazó beírásoktól, mivel azok esetleges jogi következményei téged terhelhetnek! Köszönöm! 🙂 )

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.